Talent Ajax Cape Town krijgt tweede stage

Bron: ajax1.nl

Abbubaker Mobara krijgt een tweede stage bij Ajax om de technische staf te overtuigen van zijn kwaliteiten, melden bronnen binnen Ajax. De eerste stage kreeg Mobara naar aanleiding van zijn goede prestaties tijdens de Aegon Future Cup. Daar speelde hij mee  als dispensatiespeler met de B1 van de Zuid-Afrikaanse club.

Mobara, die centraal in de verdediging en als rechtsback uit de voeten kan, mocht als aanvoerder Ajax Cape Town U17 leiden naar een zesde plaats bij de Aegon Future Cup. Ook was hij aanvoerder van het Ajax U17 team dat in de CTTFA (Cape Town Tygerberg Football Association) competitie en in de daarop volgende knock-out rondes de beste ploeg was.

Mobara mocht in april van dit jaar al meetrainen met de A1 van Ajax. Frank de Boer omschreef de speler als een ‘type Van Rhijn’. Vorig jaar werd Mobara nog gekozen als het grootste talent van de jeugdopleiding van Ajax Cape Town en ontving daarvoor de ‘Urban Warrior’ award. ‘Barra’, zoals hij al liefkozend genoemd wordt, mag nog minstens een week stage lopen bij Ajax.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/talent-ajax-cape-town-krijgt-tweede-stage/