Koster selecteert vier Ajacieden voor ‘Toulon’

Bron: ajax1.nl

Adrie Koster, trainer van het Nederlands beloftenelftal, heeft vier Ajacieden opgenomen in zijn selectie van het internationale toernooi in Toulon. Dico Koppers, Joël Veltman, Ruben Ligeon en Jody Lukoki zijn opgeroepen. Ook de door Ajax verhuurde doelman Marco Bizot zit in de definitieve selectie. Lorenzo Ebecilio moest vlak voor het bekendmaken van de selectie afzeggen. De buitenspeler van Ajax heeft last van zijn rug.

Aan het toernooi doen acht landen mee. Nederland is ingedeeld met Egypte, Japan en Turkije in Poule A. In de andere poule zitten Wit-Rusland, Frankrijk, Marokko en Mexico. Op 23 mei om acht uur speelt Oranje haar eerste groepsduel tegen Egypte. De finale is op vrijdag 1 juli in het Stade Perruc Hyeres om negen uur.

Het is dit jaar voor de veertigste keer dat het toernooi gespeeld wordt. Nederland wist het nog nooit te winnen, maar werd wel twee keer tweede. In 1979 verloor het de finale van de Sovjet-Unie, in 2006 verloor het van recordkampioen Frankrijk. De Fransen legden maar liefst elf keer beslag op de prestigieuze titel.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/koster-selecteert-vier-ajacieden-voor-toulon/