Schimmenspel rond jeugd Champions League

Bron: ajax1.nl

Woedend was Ajax vanwege de nieuwe opzet van de jeugd Champions League. Dat lieten ze openlijk blijken door middel van een brief op de officiële website. Het internet ging razendsnel achter de club uit Amsterdam staan. De grote, boze UEFA had het weer gedaan en Ajax was samen met de Next Gen Series weer het slachtoffer. Het moderne voetbal zal weer toegeslagen hebben.

Ajax

Inhoudelijk had Ajax misschien een punt, maar de brief lijkt vooral op het schoonvegen van zijn straatje door Henri van der Aat. De commercieel directeur is verantwoordelijk voor de internationale contacten en moest dus in het voortraject de belangen van Ajax behartigen. Uit een uitgebreid artikel van Voetbal International blijkt dat hij dit niet bepaald heeft gedaan.

“Nooit heeft hij iets gezegd op vergaderingen”, merkt Maarten Fontein, die voorzitter is van de jeugdcommissie in de ECA, op. Michael van Praag steunt zijn lezing: “Er zijn talloze meetings geweest, rondbrieven. En nooit heeft Van der Aat iets gezegd. Praat dan mee.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/schimmenspel-rond-jeugd-champions-league/