Ajax met gemak langs Groningen

Ajax heeft FC Groningen donderdagavond een zware nederlaag bezorgd. De koelbloedige Amsterdammers hoefden heel wel heel weinig in het werk te stellen om de thuisploeg af te straffen. Het werd uiteindelijk 0-3.

Met Jasper Cillessen onder de lat en Joel Veltman als alternatief voor Toby Alderweireld begon Ajax aan het duel in het hoge noorden. De bezoekers namen direct het initiatief en werden al in de derde minuut gevaarlijk via Derk Boerrigter. De rechtsbuiten leverde een prima voorzet af, maar daar ging Viktor Fischer niet goed mee om. Zijn slappe kopbal kon eenvoudig worden gepakt door Luciano da Silva.

Drie minuten later stichtte Boerrigter opnieuw gevaar, ditmaal moest Luciano iets meer moeite doen om redding te brengen. Ajax liet FC Groningen vervolgens regelmatig in balbezit, maar de thuisploeg miste daadkracht om er veel mee te doen. Het was niet onverdiend te noemen dat Ajax na 25 minuten op voorsprong kwam. Siem de Jong werd strak ingespeeld, dreigde even en haalde toen knap uit. Luciano strekte zich, maar kon niet voorkomen dat de bal lichtelijk via de paal binnen vloog.