Jong Ajax dit seizoen mogelijk in Jupiler League

Bron: ajax1.nl

Het is een reële optie dat Jong Ajax het aankomende seizoen in de Jupiler League zal uitkomen. Voetbal International meldt dat de clubs die momenteel uitkomen op het tweede niveau van Nederland akkoord zijn gegaan met de toetreding van beloftenelftallen. Dit betekent dat het tweede elftal van Ajax mogelijk volgend seizoen de wedstrijden afwerkt in de Jupiler League.

Het duurde lang voordat er een akkoord tussen de KNVB en de Jupiler League lang tot stand kwam. De clubs uit de eerste divisie waren bang dat competitievervalsing in de kaart wordt gespeeld. Almere City en Ajax, ploegen die een samenwerkingsverband hebben met elkaar, komen namelijk bij elkaar in de competitie. De KNVB heeft daar een oplossing voor.

Ploegen die een band met elkaar hebben spelen alleen in het begin van de periodes tegen elkaar. Zo kan een uitslag niet gemanipuleerd worden om daar voordeel uit te halen in een titelstrijd. Verdere regelgeving rondom Jong Ajax in de Jupiler League is dat de ploeg maximaal drie dispensatiespelers van 23 jaar en ouder mag opstellen tijdens een wedstrijd.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/jong-ajax-dit-seizoen-mogelijk-in-jupiler-league/