Ajax stopt met Ajax Experience

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Ajax meldt op haar eigen website dat het weldra stopt met de Ajax Experience. Het project, dat enkele jaren geleden met veel bombarie werd gelanceerd, is te verlieslatend. Wie nog een bezoek wil brengen moet snel zijn, per 1 augustus 2013 sluiten de deuren definitief.

Met grote verwachtingen werd de AE gestart door commercieel directeur Henri Van der Aat. Als vervanger van het Ajax Museum en met een A-locatie in Amsterdam werd er op grote bezoekersaantallen gerekend. De realiteit bleek echter anders, na de opening bleven de zalen opvallend leeg. Dure marketingcampagnes werden er tegenaan gegooid om het project te redden. Trams reden met volledige Ajax Experience-reclame en ook verschillende veilingsites en derden moesten kaartjes aan de man brengen. Het kalf was toen al verdronken en dus werden er nieuwe verliezen genoteerd.

De situatie bleek zo dramatisch dat Ajax, op aanraden van accountants, in 2012  3.500.000 euro afboekte. Met de fanstore die ook in het gebouw is gevestigd ging het iets beter. Toch trekt Ajax ook door op 1 februari de stekker uit.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/ajax-stopt-met-ajax-experience/