Ajax A1 krijgt pak op de broek van Celtic

Het is Ajax A1 niet gelukt om dinsdagmiddag een goed resultaat neer te zetten tegen de leeftijdsgenoten van Celtic. Vanaf het eerste fluitsignaal waren de jonge Ajacieden de mindere, wat al voor de rust in een 3-0 achterstand resulteerde. Uiteindelijk eindigde het treffen in 4-1, het Amsterdamse doelpunt kwam op naam van Celtic-speler Findlay.

Na de twee eerdere nederlagen in de UEFA Youth League tegen Barcelona(4-1) en AC Milan(2-3) moesten de mannen van trainer Trustfull dinsdag winnen om enigszins uitzicht te houden op een vervolg in het toernooi. Maar al snel was die hoop vervlogen. Binnen twintig minuten had de Schotse tegenstander al vijf goede doelpogingen genoteerd, terwijl Ajax daar bitter weinig tegenover stelde. Nog voor de rust liep Celtic dan ook al uit naar een beslissende 3-0 voorsprong. Eerst was spits Thomson tweemaal trefzeker en net voor de rust maakte Henderson dankbaar gebruik van een slippertje van Branco van den Boomen: 3-0.