Go Ahead Eagles – AFC Ajax (0-1)

We gaan vandaag op visite in Deventer bij Go Ahead Eagles. Dat moet toch kat in het bakkie zijn….Het fluitsignaal voor de eerste helft klinkt. Een kans voor Sigthorson via Bojan is gericht op doel maar de keeper redt. Sigthorson krijgt hierbij wel een tikkie op z’n hoofd waardoor een tandje door het lippie gaat. De tweede kans voor Ajax: steekballetje van Klaassen op Bojan, die speelt hem door op De Sa, die voor het doel staat maar hem niet af weet te maken. De Sa krijgt de bal,schiet, maar de bal gaat over. Er volgt een klein kansje voor de Eagles door een foute bal van Van Rhijn. Sigthorson krijgt de bal niet lekker en schiet naast het doel. Door een foutje van Veltman ontstaat een kans voor de Eagles maar de bal gaat gelukkig over. Een vrije trap voor Ajax, Bojan neemt hem maar ook hij mist. Er wordt een overtreding gemaakt op De Sa, de vrije trap wordt genomen door Blind maar die schiet de bal in de handen van keeper Room. Het snoetje van Koning Frank spreekt ook weer boekdelen. Ajax domineert maar creëert minder kansen dan zou moeten. We gaan met 0-0 de rust in.