Blind duidelijk: ‘We moeten het onszelf verwijten’

Bron: www.ajaxlife.nl

Blind herhaalt het maar: onszelf verwijten...© De Brouwer

“We moeten het onszelf verwijten.” Dat was eigenlijk de boodschap van Daley Blind na de pijnlijke 3-0-nederlaag tegen Red Bull Salzburg. De Oostenrijkers waren zeker sterk, maar een Ajax in goeden doen had meer klaargespeeld dan nu gebeurde. En dus herhaalde Blind enkele keren: “We moeten het onszelf verwijten.”

De middenvelder wilde na afloop niet spreken van onderschatting. Verbaasd over het niveau van Red Bull Salzburg was hij niet. De uitploeg speelde ook niet anders van vooraf verwacht. “Wij speelden gewoon slecht,” oordeelde hij. “Salzburg zette goed druk, dat zijn we niet eerder tegengekomen. Maar we kwamen er ook niet onderuit. Dat lukt normaal gesproken wel. We zaten niet in de wedstrijd de eerste helft. De tweede helft eigenlijk ook niet.”

Blind zag het gebeuren en deed er zelf aan mee: ballen te zacht inspelen, te hoog, of twee meter te ver of achter de man. En dan ook nog eens een van de mooiste treffers op de Europese velden (het afstandsschot van Soriano) tegenkrijgen. “Voor zo’n treffer kun je alleen maar klappen. Bij de andere goals moeten we onszelf wel wat verwijten.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=15211

Gegevens