Ajax Vrouwen verliezen dure punten in Zwolle

Voor de derde keer op een rij: puntverlies!© De Brouwer

Ai. Na twee nederlagen (tegen topploegen Twente en Standard Luik) leek de tijd rijp om weer voor een driepunter te gaan, maar op bezoek bij PEC Zwolle kwamen de Ajax Vrouwen niet verder dan een teleurstellend 2-2 gelijkspel. Eentje die, volgens trainer Ed Engelkes, ‘voelt als een verlies’.

Waren de verwachtingen te hoog? Misschien: de thuiswedstrijd eindigde immers in een 7-0 overwinning. De drive die de Ajax Vrouwen toen hadden, was er gisteren nauwelijks. Het tempo was laag. Te laag. Toch zorgde Eshly Bakker in de 27ste minuut voor de 0-1 voorsprong. Even later maakte Van den Heiligenberg er zelfs 0-2 van: een monsterscore leek opnieuw in de maak.

Dat ging niet door. Keepster Marieke Ubachs kon de thee al ruiken toen Sylvia Smit haar vlak voor het rustsignaal verraste met een schot dat er zomaar invloog: 1-2. Het kwam Ubachs in de rust op een wissel te staan; ‘ze had de focus niet’, volgens trainer Engelkes.