Ajax Vrouwen leggen Anderlecht over de knie

Bron: www.ajaxlife.nl

Er valt weer genoeg te juichen voor de Ajax Vrouwen.© Björn Martens

De derde plek was al veiliggesteld, maar dit was voor de Ajax Vrouwen geen reden om het rustig aan te doen. De laatste wedstrijd voor eigen publiek moest wel in stijl worden afgesloten. En dat lukte. De Ajacieden waren met maar liefst 5-1 te sterk voor Anderlecht.

Het was Tessel Middag die ondanks een slome eerste helft dacht de score te openen, maar de scheids stak hier een stokje voor. Even later kwam de daadwerkelijke openingstreffer op naam van Desiree van Lunteren. De spits benutte een vrije trap. Daarmee was het verschil gemaakt.

Echt grote stappen konden de Ajax Vrouwen pas na rust zetten. Anderlecht veroorzaakte een penalty en moest verder met tien speelsters. Van Lunteren liet zich dit buitenkansje niet ontzeggen en tilde de marge naar twee. Met een vrouw minder was er voor de Belgen geen houden meer aan.

Mandy Versteegt tekende voor de derde treffer van de avond, Van Lunteren voltooide haar hattrick en Eshly Bakker maakte de vijf vol. Tussendoor deed Anderlecht nog iets terug, maar dat is slechts voer voor de statistici onder u.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=15717

Gegevens