Spanje - Nederland

Bron: www.ajaxlife.nl

Blind speelt zijn beste interland precies op het goede moment.© Proshots

Oh jee. Het lijkt erop dat de Oranjekoorts is losgebroken. Het Nederlands elftal verrast vriend, vijand en zichzelf in de openingswedstrijd. Wereldkampioen Spanje wordt er met 1-5 opgelegd. Lofuitingen van over de hele wereld komen de Oranjehemden toe.

Het gaat natuurlijk te ver om te spreken van revanche. Een groepswedstrijd tegenover de WK-finale, dat slaat helemaal nergens op. Maar het is op z'n minst fijn om dit keer wel van die Spanjaarden te winnen.

Het gebeurt ook nog eens op een manier die tot de verbeelding spreekt. De snoekduik van Robin van Persie gaat de hele wereld over, Arjen Robben bevestigt zijn voetbalkunsten en Daley Blind levert twee prachtige assists. Inderdaad, doet-ie bij Ajax bijna nooit. Maar nu wel. Twee keer.

Ook de 'Feyenoordverdediging' houdt zich staande. Met zoveel Rotterdammers is het natuurlijk onvermijdelijk dat Jasper Cillessen af en toe een heldendaad moet verrichten, maar dat doet-ie gewoon. En als Cillessen er in de slotfase even niet bij kan, ruimt Joël Veltman de bal wel op.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=15766