Ajax - Heracles Almelo

De eerste van Milik! Hopelijk volgen er nog veel meer goals.© Proshots

De eerste minuut was leuker dan de laatste minuut. Dat is eigenlijk de enige zekerheid kort na afloop van Ajax - Heracles Almelo. De Ajacieden trekken met 2-1 aan het langste eind, maar waar dit een voorbode van is? Dat durft waarschijnlijk niemand te zeggen.

Volgens Marc Overmars is dit de beste Ajaxselectie van de laatste seizoenen. In potentie dan, voegt Frank de Boer daar aan toe. De kampioenenmaker moet waarschijnlijk nog volop kneden om straks weer een schaal op te mogen halen. De Boer sprong in de eerste helft al regelmatig uit zijn vel.

En dat terwijl Ajax voor rust in ieder geval enthousiast oogde. De start was fel, de goede wil bleef 45 minuten lang. Arek Milik zet Ajax al in de eerste minuut op voorsprong en scoort 44 minuten later nogmaals. Dat is best lekker, voor een Pool die zijn draai nog moet vinden binnen het Ajaxspel.