De Boer achter Ajax: “Doen niet mee aan transfergekte”

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Vele Ajacieden waren zeer ontevreden over het gebrek aan daadkracht van Ajax op de transfermarkt. Frank de Boer ziet het niet als een gebrek aan daadkracht. De Ajax-trainer staat dan ook vierkant achter het beleid van directeur voetbalzaken Marc Overmars.

“Een dure aankoop moet echt van supertoegevoegde waarde zijn. Die moet zestig wedstrijden per jaar ons niveau omhoog helpen. Zo niet: laat maar zitten. Ik vind een aankoop van acht miljoen euro voor Nederlandse begrippen ongelooflijk veel geld. Het kan niet zo zijn dat clubs uit de Nederlandse subtop dit soort belachelijke bedragen vragen. Waar is dat allemaal op gebaseerd dan?,” zegt De Boer in Voetbal International die blijkbaar doelt op de transferprijs van Adam Maher. Hij ging uiteindelijk naar PSV. “Ik vind het heel goed dat Ajax wegblijft van de transfergekte”, gaat de Ajax-coach verder. “En als je bijvoorbeeld voor tien miljoen euro een speler uit het buitenland wil halen, ben je kansloos. Want dat soort spelers kómt helemaal niet naar Nederland. Dat is gewoon de realiteit.” Daarom haalt Ajax geen spelers meer van 10, 9, 8, 7, 6, 5 of 4 miljoen euro. Maar spelers van tussen de 2 a 3 miljoen euro.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2014/09/17/de-boer-achter-ajax-doen-niet-mee-aan-transfergekte/