El Ghazi en Ligeon met Jong Oranje niet naar EK

El Ghazi kan zich weer volledig richten op Ajax.© De Brouwer

Jong Oranje gaat definitief niet naar het EK onder 21. Ook de tweede play-offwedstrijd in en tegen Portugal ging verloren: 5-4. Het team van Adrie Koster verloor het thuisduel ook al, toen werd het 0-2.

Anwar el Ghazi en Ruben Ligeon, de enige Ajacieden in de selectie, begonnen op de bank. El Ghazi kwam in de 67ste minuut in het veld voor Guus Hupperts, zijn tweede interland voor Jong Oranje. Ligeon volgde vier minuten later het voorbeeld van zijn teamgenoot. Hij kwam in het veld voor Joshua Brenet.

Toen was er al zeven keer gescoord. Vier keer door de thuisploeg, drie keer door Oranje. Met de Ajacieden in het veld maakten Portugal en Nederland allebei nog een doelpunt. Doordat Jong Oranje niet naar het EK gaat, kan het zich ook niet meer plaatsen voor de Olympische spelen van 2016 in Rio de Janeiro.

Lucas Andersen plaatste zich met Denemarken wel voor het EK onder 21. Een 1-1-gelijkspel op en tegen IJsland was na de 0-0 in eigen huis voldoende. Andersen zat de hele wedstrijd op de bank, in de heenwedstrijd speelde hij nog 67 minuten.