Media unaniem: Ajax maakte reklame en ging eervol ten onder

Bron: ajaxfanzone.nl

Ondanks de nederlaag gisteravond tegen Barcelona heeft Ajax met het vertoonde lef en spel alom lof geoogst. Trouw schrijft dat Ajax zich dapper weerde maar dat het negende verlies in vier jaar tijd tegen een grote Spaanse club toch onafwendbaar bleek. Barcelona was gedreven, aldus de krant en dat gaf volgens hen de doorslag. “Zoiets bepaalt, zo bleek, het resultaat. En niet wat de kleinere tegenstander probeert, hoe leuk dat gisteren soms ook aandeed.”

De Telegraaf kopt ‘Reclame in de Arena’ en concludeert dat het vertoonde spel van Ajax houvast biedt voor de missie om voor de vijfde maal op rij kampioen van Nederland te worden. “Ajax speelde de eerste 35 minuten zoals Frank de Boer had geëist met durf, maar werd genekt door scheidsrechter Pedro Proença en een blunder van Jasper Cillessen”, aldus de krant.

Het Algemeen Dagblad trekt de vergelijking met Ajax-Barcelona van vorig seizoen, toen Ajax wel met 2-1 wist te winnen. “De fans in de Amsterdam ArenA moeten een déjà vu hebben gekregen, want de Ajacieden joegen de sterspelers uit Spanje op, waar dan ook op het veld, balancerend op het randje, en soms erover”.

Likes(3)Dislikes(0)

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2014/11/06/media-unaniem-ajax-maakte-reklame-en-ging-eervol-ten-onder/

Gegevens