Lasse Schöne baalt van reserverol bij Deens Elftal

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Lasse Schöne is bij Ajax de grote man. De speler met de vrije trap en scorend vermogen en belangrijk vanwege zijn stabiliteit. Helaas voor hem denkt Morten Olsen, de Deense bondscoach, daar anders over.

Morten Olsen, ex-trainer van Ajax (1998) legt aan de Deense media uit waarom hij kiest voor de twee ex-Ajacieden Eriksen en Krohn-Dehli. “Wanneer wij aan de bal zijn, is het prettig om spelers in de ploeg te hebben die de bal snel rond kunnen laten gaan: Schöne, Christian Eriksen, Michael Krohn-Dehli. Maar hen alle drie opstellen is misschien net één te veel. Schöne is heel belangrijk voor Ajax, maar ik moet keuzes maken. Dat hoort bij het moderne voetbal, het is moeilijk om steeds snel te voetballen en te blijven combineren.” Schöne vindt de uitleg van Olsen eigenlijk maar onzin. “Je kunt Eriksen, Krohn-Dehli en mij met elkaar vergelijken en dan baal ik natuurlijk, dat ik niet degene ben op wie de keuze valt. Ik denk zelf dat er plek is voor ons alle drie. Ik heb meerdere jaren met Eriksen samengespeeld en toen bewezen we dagelijks dat we samen op het veld kunnen staan.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2014/11/13/lasse-schone-baalt-van-reserverol-bij-deens-elftal/