Dramatisch Ajax verliest in Arnhem

De eerste helft had veel weg van de eerste helft tegen Feyenoord vorige week. Ajax was erg slordig in het weinige balbezit die de ploeg had. De passing was zwaar ondermaats en absoluut niet zuiver. De Amsterdammers wisten ook weer niets te creëren. Vitesse kreeg enkele mogelijkheden maar wist, net als Feyenoord vorige week, niet te scoren waardoor de ruststand 0-0 bleef. Ajax heeft nu voor het tweede duel op rij niet op doel geschoten in de eerst helft.

Na de rust werd het niet beter bij Ajax. De regerend kampioen bleef slordig in balbezit en kwam nauwelijks aan voetballen toe. Vitesse was ook in de tweede helft de betere ploeg maar wist geen grote kansen te creëren. Anwar El Ghazi kreeg nog de grootste mogelijkheid, maar Jan-Arie van der Heijden blokte zijn schot.

Diezelfde El Ghazi schoot in de 73ste minuut voor het eerst op doel van Vitesse. Ajax was nog altijd dramatisch in voetballend opzicht en ging vlak voor tijd zelfs onderuit. Djurdjevic, die koud in het veld stond, kreeg de bal tussen Mike van der Hoorn en Niklas Moisander in en scoorde op mooie wijze de 1-0. El Ghazi schoot in de extra tijd nog op de paal.