Ajax A1 - AS Roma A1

Het lukte allemaal net niet tegen AS Roma.© Pro Shots

Als er 4500 supporters naar De Toekomst komen, weet je dat er iets bijzonders aan de hand is. Zo ook dinsdagavond. De A1 moest in zestiende finales van de Youth League foebele tegen AS Roma. Helaas werd het door de uitschakeling na penalty's geen sportief succes.

Het was wel een bijzondere wedstrijd van een bijzonder team, want het vlaggenschip van de A1 wordt door veel kenners gezien als een heel goede lichting. Helaas kwam het er in de wedstrijd tegen Roma niet helemaal uit.

Ajax had bijna een helft nodig om los te komen. In de tussentijd hadden de jonge Romeinen al op voorsprong kunnen staan. Na rust was Ajax de beste ploeg en was het wachten op de 1-0. Die viel niet, ook niet toen Abdelhak Nouri een penalty kreeg.

Daardoor stond de brilstand na negentig minuten nog op het bord. Geen verlenging, maar gelijk door naar de penaltyserie. En tsja, penaltyseries vinden we in Nederland een beetje eng. Roma door, Ajax uitgeschakeld.