Ajax Vrouwen stellen in slotminuut overwinning veilig

Bron: www.ajaxlife.nl

Alleen de bekerfinale resteert nog voor de Ajax Vrouwen.© Sjoerd Tullenaar

De Ajax Vrouwen hebben vrijdag voor het laatst dit seizoen drie punten gepakt. Een eenvoudige bevalling was het niet, maar er werd wel met 0-1 van Telstar gewonnen. Het winnende doelpunt, gemaakt door Marlous Pieëte, viel in de laatste minuut.

Vanwege het oneven aantal van dertien deelnemers aan de BeNe League is voor een club het seizoen een week eerder afgelopen en dat zijn toevallig de Ajax Vrouwen. De ploeg van trainer Ed Engelkes eindigt op de derde positie, dat staat reeds vast.

Zo veel was ook al zeker voor de aftrap in Velsen-Zuid. Het ging dus meer om de eer dan de punten. Het was ook een wedstrijd die meer spannend dan goed viel te noemen, al waren de meeste kansen wel voor de Ajax Vrouwen.

In de slotminuut benutte Pieëte een van die kansen. “Dat we in de laatste minuut scoren, is een droom,” aldus Engelkes. De Ajax Vrouwen sluiten zodoende af met 53 punten uit 24 wedstrijden. En een gemiddelde van meer dan twee punten per wedstrijd is eigenlijk altijd goed. Toch gaan Standard Luik en FC Twente op de laatste speeldag uitmaken wie er kampioen wordt.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=17467