Nog even naar ’95: Ontmoeting van Rijkaard en Van Basten

Bron: www.ajaxlife.nl

In onze krant een bijzonder kleedkamerverhaal van Wenen 1995.© Ajax Life

Net als je denkt dat alles wel zo’n beetje is gezegd en geschreven over de gewonnen Champions Leaguefinale van Ajax in 1995, stuiten we op een uniek verhaal. Uit het hart van het Ernst Happelstadion, met dank aan commercieel manager Daniel van der Burg.

Vier minuten voor tijd puntert Patrick Kluivert de bevrijdende 1-0 binnen. En ergens in het hoofd van Van der Burg – tussen zijn 21ste en 25ste verdediger bij Ajax 2 en sinds 1986 werkzaam op de commerciële afdeling van Ajax – schreeuwt een stem: we gaan ‘m winnen, we gaan ‘m winnen! Wat ga je doen?

Snel handelen is nu een eerste vereiste. Hij loopt met versnelde pas naar de bar en bestelt tien flessen champagne. Zijn dat er wel genoeg? Wacht! Hij vraagt nog een paar extra flessen en denkt: raar dat zoiets niet van tevoren geregeld is.

Van der Burg brengt samen met een ober de flessen naar de kleedkamer. Het is blessuretijd. Hij kan zijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en loopt door de spelerstunnel het veld op, al was het maar om te kijken of het nog steeds 1-0 staat. Ajax wint en pakt de Champions League!

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=17594