Ploeggenoot Ajax-aankoop: “Younis aanwinst voor de Nederlandse competitie”

Bron: ajaxfanzone.nl

Nieuwbakken Ajax buitenspeler Amin Younes is een aankoop waar Ajax mee kan thuiskomen, aangaande uitspraken van zijn oud ploeggenoot Roel Brouwers. ‘Younes is een aanwinst voor de Nederlandse competitie.’.

Maandagavond werd duidelijk dat Ajax de Duitse jeugdinternational voor drie jaar gaat vastleggen. Daarmee lijkt trainer Frank de Boer zijn gewenste buitenspeler gekregen te hebben. Volgens Roel Brouwers zal Ajax absoluut geen buil vallen aan de 22-jarige Duitser. “Ik denk dat Amin wel in het systeem van Ajax past. Technisch is hij zeer onderlegd. ‘En ik herinner me een van zijn eerste wedstrijden in het seizoen 2012/13, thuis tegen landskampioen Borussia Dortmund’, vervolgt de Limburger. ‘Bij een 0-1 achterstand hadden we weinig in te brengen. Tot Younes in de tweede helft gelijkmaakte met een schot van een meter of veertien. Die goal werd in de Bundesliga zelfs gekozen tot Doelpunt van de Maand.’. Aldus de Nederlander in dienst van de Oost-Duitse club Borussia Mönchengladbach.

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2015/07/14/ploeggenoot-ajax-aankoop-younis-aanwinst-voor-de-nederlandse-competitie/