TV-tip: docu 'De Toekomst van Ajax' klinkt interessant

Bron: www.ajaxlife.nl

Over de jeugdopleiding van Ajax raken we niet uitgepraat. © Pro Shots

Bijna een uur lang beeldmateriaal terwijl de jeugdopleiding van Ajax centraal staat? Dat klinkt als de moeite waard! Of dat inderdaad het geval is, kunnen we vanavond zelf checken. De documentaire 'De Toekomst van' Ajax is vanavond voor het eerst op Fox Sports.

Wie tijdens het staartje van de interlandweek de hunkering naar Ajax niet meer kan onderdrukken, doet er verstandig aan om 22.00 uur in te schakelen. Het gaat om Fox Sports 1 en dat is inderdaad het betaalkanaal. De eerste herhaling begint al om 23.00 uur, op kanaal 5, als stukje service voor de laatkomers.

De jeugdopleiding staat centraal in zo'n beetje alle discussies die over Ajax worden gevoerd, zeker sinds de start van de Cruijffrevolutie. Was het slecht, gaat het goed, kan het beter? De documentaire biedt ons een kijkje van binnenuit, achter de schermen.

We mogen meekijken tijdens de scouting van nieuwe talenten, de veranderingen in de onderbouw worden uitgelegd en de implementatie van het plan-Cruijff komt aan bod. Alles draait om techniek en individuele ontwikkeling, ook in de bovenbouw.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=18199