Matig Ajax doet heel goede zaken tegen Excelsior

El Ghazi was weer belangrijk voor Ajax. © Pro Shots

Ajax heeft tegen Excelsior erg goede zaken gedaan. In Rotterdam won Ajax met 2-0. Dat terwijl concurrenten PSV en Feyenoord eerder dit weekeinde punten verspeelden.

Ajax lijkt niet helemaal scherp te beginnen aan de wedstrijd. Maar na vier minuten was er pardoes een grote kans voor Bazoer. Milik stuurt hem met een knappe steekbal diep, maar de middenvelder schuift de bal voorlangs.

Dat is voor Ajax wel het teken om het heft in handen te nemen. Zonder echt veel kansen te creëren. Tot de zeventiende minuut. El Ghazi slingert na wat scharen de bal richting de tweede paal. Daar vangt Fischer ‘m op met zijn borst, maar hij schiet in de korte hoek op keeper Kurto.

Even later volgt de enige echte kans voor Excelsior in de eerste helft. Van Mieghem krijgt de bal diep, snijdt de zestien binnen, maar schiet een-op-een met Cillessen naast. Daarna is het tijd voor een zondags middagdutje. Het tempo zakt in en er valt weinig te genieten.