“Ajax is koploper en dat geeft aan hoe het met competitie is gesteld”

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Adrie Koster was tijdens de seizoenen 2007, 2008 en 2009 bij Ajax actief als jeugdtrainer en interim-hoofdtrainer. Hij heeft een straffe mening over het niveau, maar vindt ook dat Ajax het goed doet met de jeugd.

“Dat Ajax ondanks alles nog koploper is, geeft wel aan hoe het met de Nederlandse competitie is gesteld”, zegt Koster in de nieuwe Voetbal International. “Ook PSV en Feyenoord laten punten liggen en daardoor is de Eredivisie in ieder geval spannend.” Toch vindt Koster dat Ajax met het jeugdbeleid de goede richting is ingegaan. “Bij Ajax zie je dat de talenten steeds sneller weggaan, waardoor ze elk jaar een nieuwe ploeg moeten opbouwen. Dat kost tijd en daarom kan Ajax zich ook niet meten met de Europese top. De ene generatie is ook beter dan de andere. Maar in feite doen ze het hartstikke goed bij Ajax. Ze verkopen elk jaar voor veel geld spelers en passen steeds weer eigen talenten in”, aldus Koster tot slot.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2015/10/15/ajax-is-koploper-en-dat-geeft-aan-hoe-het-met-competitie-is-gesteld/

Gegevens

Onderwerpen: Eredivisie, Jeugd
Tags: Interviews
Trainers: Adrie Koster