Ajax A1 naar volgende ronde Youth League

Ajax A1 heeft zich woensdag geplaatst voor de volgende ronde van de Youth League. Op Sportpark de Toekomst werd Schalke 04 U/19 met 2-0 verslagen. Allebei de Ajaxdoelpunten werden gemaakt door Kasper Dolberg. In Duitsland wonnen de Amsterdammers met 2-3, waardoor de A1 nu door is naar de volgende ronde van het Domestic Champions Path.

In de eerste helft was Ajax de bovenliggende partij. Vlak voor rust resulteerde dit in de verdiende voorsprong. Kasper Dolberg trok naar binnen toe en haalde doeltreffend uit van buiten het zestienmetergebied.

In de tweede helft werden de bezoekers iets gevaarlijker. Ajax-doelman Stan van Bladeren moest een aantal keer redding brengen. In de periode dat Schalke 04 wat beter in de wedstrijd leek te komen, verdubbelde Ajax de score. Opnieuw was Dolberg de gevierde man. Na de 2-0 probeerden de Duitsers nog wel aan te dringen, maar het lukte ze niet om tot scoren te komen. Vlak voor tijd raakte Vince Gino Dekker nog de paal met een mooie stift.