Hendriks debuteert in Jong Oranje met nederlaag

Na zijn debuut tegen Vitesse kon een wedstrijd in Oranje niet lang meer duren. © Pro Shots

Na zijn debuut bij Ajax eind oktober gingen we er al voorzichtig van uit: de eerste wedstrijd van Sam Hendriks in Oranje was niet ver weg. En inderdaad, dinsdagavond was het zover. In en tegen Slowakije maakte hij zijn eerste minuten. Oké, hij speelde niet voor het grote Oranje, maar debuteren in Jong Oranje is ook niet gek.

Hendriks kwam vier minuten voor tijd in het veld voor Joshua Brenet. Jong Oranje, met Hendriks als enige Ajacied, was ruim tien minuten eerder op een 3-2-achterstand gekomen. Het team van Fred Grim moest dus iets forceren.

Dat lukte niet. Uit een penalty werd het in blessuretijd zelfs nog 4-2. Een flinke nederlaag dus. Dat terwijl Jong Oranje met een 2-0-voorsprong was gaan rusten.

Door de nederlaag zakt Jong Oranje naar de tweede plaats in groep 8 van de EK-kwalificatie. Nederland heeft met een wedstrijd meer gespeeld evenveel punten als koploper Slowakije. De groepswinnaar plaatst zich direct voor het EK van 2017 in Polen. De beste vier van de negen nummers twee strijden in de play-offs om de laatste twee plekken.