Siem de Jong en Rafael van der Vaart geen optie voor Ajax

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Ajax zoekt nog altijd een spits. Daarmee is de Amsterdamse club natuurlijk al veel te laat. Ajax begint overmorgen aan de tweede seizoenshelft. Zeker is dat twee voormalige Ajacieden niet meer als spitskandidaat gezien worden.

”We hebben aan Siem de Jong gedacht, maar Siem wil het liefst op het middenveld spelen”, zegt Ajax-coach Frank de Boer tegen Voetbal International over de held van 15 mei 2015. “Daar hebben we al voldoende spelers lopen. Of hij een halfjaar bij ons in de spits wil spelen, betwijfel ik.” Rafael van der Vaart is helemaal geen optie meer, want de ex-Ajacied (2000-2005) komt de laatste jaren zelfs niet meer aan de bak bij de degradatieclubs HSV en Betis Sevilla. “Van der Vaart heeft al heel lang niet gespeeld, dus dat is weer een apart geval. Misschien heeft hij wel eerst vier, vijf wedstrijden nodig om fit te worden. We zoeken iemand die er direct klaar voor is, die er direct kan staan.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2016/01/15/siem-de-jong-en-rafael-van-der-vaart-geen-optie-voor-ajax/