Bazoer: ‘Ik snap niet dat er nog racisme is, ik wil gewoon voetballen’

Bron: ajaxfanzone.nl

Riechedly Bazoer kreeg afgelopen zondag tijdens het uitduel met Ado verschillende spreekkoren tot zich gericht en zelfs oerwoudgeluiden klonken vanaf de tribune. Bazoer heeft tijdens de wedstrijd niet overwogen om het veld te verlaten maar was eerlijk gezegd ook niet op de hoogte dat dit kon.

‘Ik was gefocust op de wedstrijd en natuurlijk hoor je af en toe dat ze iets naar je roepen en liedjes met mijn naam erin zongen. Toen de oerwoudgeluiden opnieuw klonken heb ik de scheidsrechter gezegd dat ik rare geluiden vanaf de tribune hoorde en of dit wel mocht. Toen hij zei er iets aan te zullen gaan doen heb ik mij weer afgesloten en was ik weer bezig met de wedstrijd. Ik ben een nuchtere jongen. Ik denk maar zo: als ik geen goede voetballer zou zijn, zouden ze me ook niet proberen om me op zo’n manier uit de wedstrijd te halen. Al is het natuurlijk wel erg wat er is gebeurd. Ik snap niet dat er anno 2016 nog racisme in stadions kan zijn. Ik ben teleurgesteld dat die spreekkoren en rare geluiden bijna de hele wedstrijd konden klinken. Maar het is nu verleden tijd. Ik wil gewoon voetballen en kampioen worden met Ajax’.

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2016/01/22/bazoer-ik-snap-niet-dat-er-nog-racisme-is-ik-wil-gewoon-voetballen/

Gegevens

Spelers: Riechedly Bazoer
Onderwerpen: Kampioen, Scheidsrechter
Tags: Nieuws