Straf voor Vermeer-pop: 10.000 euro boete en vakken leeg

Bron: www.ajaxtotaal.nl

De KNVB wil het hele sfeervak 410 straffen voor de aan een strop hangende pop van Kenneth Vermeer tijdens Ajax – Feyenoord (7 februari jongstleden). In de Amsterdam Arena hing er toen ook een spandoek met een kwetsende tekst, werd er vuurwerk afgestoken en waren er kwetsende spreekkoren te horen. 

De aanklager betaald voetbal stelt voor dat Ajax een boete van 10.000 euro moet betalen en dat de vakken 424 en 425 tijdens de komende Ajax – Feyenoord leeg zullen blijven. De seizoenkaarthouders uit deze vakken mogen van de KNVB niet ergens anders in het stadion zitten. Hoe dit te controleren valt door Ajax en de KNVB is nog niet bekend. Ajax moet voor woensdag 13 april laten weten of de club akkoord gaat met dit schikkingsvoorstel. Ondanks dat Ajax de supporter die de pop heeft opgehangen een stadionverbod heeft gegeven, vindt de aanklager dat Ajax onvoldoende maatregelen heeft genomen om de wanordelijkheden te voorkomen en te beëindigen.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2016/04/07/straf-voor-vermeer-pop-10-000-euro-boete-en-vakken-leeg/

Gegevens