Makkelie verklaart pingel: 'Ik zie helemaal geen bal'

Bron: www.ajaxlife.nl

Spelers van Utrecht zijn het niet echt eens met de penalty. © Pro Shots

Vandaag is het leuk, morgen gaan we ons zorgen maken om het spel van Ajax. De Ajacieden blijven op doelsaldo koploper, met dank aan Danny Makkelie. Arek Milik zette tegen FC Utrecht de 2-2 uit het bord. Dat deed de Pool vanaf de strafschopstip, uit een onterechte penalty.

Makkelie was na afloop zo groots om niet alleen de tv-ploegen te woorden te staan, maar ook het gesprek aan te gaan met de schrijvende pers. Hieronder staat een weergave van het gesprek, waar ook Ajax Life aan bijdroeg door het stellen van enkele vragen. Plus het tonen van de beelden.

Makkelie: “Ik zal uitleggen hoe ik tot de beslissing ben gekomen: er komt een voorzet op Milik, ik sta links gepositioneerd en zie Janssen een tackle inzetten. Er komt op een gegeven moment een contactmoment, waarbij het been van Milik tussen de benen van Janssen vast komt te zitten.”

“De bal is helemaal uit het zicht van mij, de bal is rechts van het duel. Het enige wat ik zie is een raakmoment/contactmoment en op basis daarvan geef ik een strafschop.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=19640

Gegevens

Onderwerpen: Penalty, Supporters
Scheidsrechters: Danny Makkelie