“Als ik weinig speel, doe ik gewoon met Jong mee”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

© Proshots

Donny van de Beek speelde afgelopen zondag nog vijftien minuten mee met Ajax 1 op Het Kasteel tegen Sparta. Maandagavond moest het 19-jarige talent met Jong Ajax in actie komen. Iets waar hijzelf geen problemen mee heeft. “Natuurlijk speel je liever met het eerste mee. Maar zondag heb ik maar vijftien minuten gespeeld en dan wil je gewoon een dag later negentig minuten bij Jong Ajax spelen”, vertelt de middenvelder in gesprek met FOX Sports.

“Op papier heb je een heel goed team, maar we waren veel te sloom in het baltempo”, analyseert hij de wedstrijd Jong Ajax – FC Emmen (1-1). “Daardoor konden zij goed staan en kwamen zij weinig in gevaar. Ik denk dat dat de hoofdzaak was. Bij de gelijkmaker speelden we de bal snel rond en toen zag je dat we met één keer raken er doorheen konden spelen. Daarna liepen we te veel met de bal, waardoor zij zich elke keer weer konden gaan organiseren.”

“Ik vind dat we er eigenlijk meer uit hadden moeten halen. Natuurlijk geef je die tegengoal weg, maar we hebben te weinig gedaan”, besluit Van de Beek.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/vdbeek-als-ik-weinig-speel-doe-ik-met-jong-mee/