Koeman: “Ik denk dat stijl van Bosz af en toe naïef is”

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Ronald Koeman is de enige die zowel als speler en als coach werkzaam was bij Ajax, PSV en Feyenoord. De huidige trainer van Everton volgt de eredivisie nog altijd op de voet en heeft ook een mening over Ajax en trainer Peter Bosz die Ajax aanvallender wilde laten voetballen.

“Ik denk dat de stijl van Peter Bosz af en toe naïef is. Het is absoluut belangrijk dat je vasthoudt aan je idee van voetballen, maar je wint er geen prijzen mee. Kijk dat maar na. Als je fysiek niet sterk genoeg bent, dan moet je voetballend vermogen heel goed zijn om het te kunnen redden”, zegt Koeman tegen de NOS over onder andere het Ajax van Bosz. Koeman gaat verder: “We willen altijd maar opbouwen. Ik wil ook graag de bal hebben in plaats van erachteraan te moeten lopen. Maar als je soms wat directer speelt, kan het ook gevaarlijk zijn. Daar moet je een combinatie in zoeken. Dat gebeurt niet altijd in Nederland. Wij zijn niet van het opbouwen en dat we met een kans eindigen. Alles gaat vanuit de omschakeling.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2016/09/18/koeman-ik-denk-dat-stijl-van-bosz-af-en-toe-naief-is/

Gegevens

Spelers: Ronald Koeman
Onderwerpen: Aanvallen, Eredivisie, Trainer
Tags: Interviews
Trainers: Ronald Koeman