Schöne: “Dat ik dit nog mag meemaken”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Lasse Schöne maakte bij Ajax al drie kampioenschappen mee, maar nog nooit was hij zo blij. Op zijn dertigste speelt hij misschien wel zijn mooiste wedstrijd uit zijn loopbaan: een finale in de Europa League. “Dat ik dit nog mag mee maken, echt geweldig”, reageert hij voor de camera’s van Fox Sports.

“We gaan gewoon naar de finale”, vervolgt de middenvelder. “Ik denk dat we de eerste veertig minuten heel goed speelden, we creëerden veel kansen. Alleen hadden we er een paar bij moeten maken. We gooien zo een goede eerste helft in een keer weg. Dan sta je opeens 2-1 achter in de rust en dan weet je dat de tweede helft moeilijk gaat worden.”

Na een uur had Schöne geen invloed meer op de wedstrijd, hij werd gewisseld voor Donny Van de Beek. “Je zit inderdaad niet lekker op de bank. Je hoopt alleen maar dat de scheidsrechter snel gaat fluiten. Toen het fluitsignaal ging was het fantastisch.” De Deen heeft naar eigen zeggen moeite om alles te realiseren. “Nu is het vooral blijdschap, het is nog niet helemaal binnengekomen. We hebben een fantastische staf en team. Ik denk dat niemand in Nederland dit had verwacht.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/schone-dat-dit-nog-meemaken/