Terugkijktip: Andere Tijden Sport in teken van Tahamata

Bron: www.ajaxlife.nl

Tahamata is momenteel werkzaam in Ajax' jeugdopleiding © Pro Shots

In het NOS-programma Andere Tijden Sport werd zondagavond teruggeblikt op de carrière van Simon Tahamata. Samen met oud-Ajacied Tahamata zelf, maar ook met Piet Schrijvers, David Endt en Willem van Hanegem krijgt de kijker een kijkje in zijn bewogen loopbaan, waarin zijn Molukse afkomst een grote rol speelde.

Tahamata, momenteel techniektrainer bij Ajax, gold in de jaren 70 als de eerste Molukse voetballer die doorbrak op topniveau, hetgeen van hem onbedoeld een figuur met politieke en maatschappelijke invloed maakte.

Zo werd Tahamata aangekeken op de Molukse treinkaping, welke zondag exact 40 jaar geleden plaatsvond. De toenmalig Ajacied, die een aantal jaar later ook nog in dienst van Feyenoord zou spelen, hield zich niet afzijdig van het tumult en besloot de treinkapers te bezoeken in de gevangenis.

Balancerend tussen twee identiteiten, de Molukse en de Nederlandse, lukt het hem toch om te presteren als een sierlijke voetballer. Tahamata zelf en de buitenwereld keken in deze uitzendingen van Andere Tijden Sport terug op deze roerige periode.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=21960