Emanuelson definitief aan de slag bij FC Utrecht

Bron: www.ajaxlife.nl

Urby voetbalt straks dus tegen Ajax... © Pro Shots

Urby Emanuelson is komend seizoen inderdaad in de eredivisie te bewonderen. De 31-jarige multifunctionele linkspoot verbindt zich aan FC Utrecht, dat een optie heeft om het contract te verlengen tot de zomer van 2019. Urby speelt straks dus tegen Ajax.

Emanuelson diende in zijn loopbaan in Nederland nog geen andere club dan Ajax, maar is nu allang blij dat-ie bij Utrecht aan de slag kan. Hij speelde vorige seizoen slechts een kwartier voor Sheffield Wednesday, dat uitkomt in The Championship.

Anders gezegd: Urby moest dus aanpakken wat hij kon. Als je het zo bekijkt, is hij met Utrecht prima af. Zeker als je bedenkt dat AC Milan, Fulham, AS Roma, Atalanta Bergamo, Hellas Verona en dus Sheffield Wednesday aan Utrecht vooraf gingen.

“Emanuelson beschikt over uitstekende technische en dynamische voetbalkwaliteiten die uitstekend passen in onze speelwijze,” aldus trainer Erik ten Hag. “Hij is liefhebber, heeft ambitie en brengt internationale ervaring mee. Dit gaat zijn uitwerking hebben in de groep, zowel op het veld als daarbuiten.”

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=22080