Spel Ajax in Den Haag levert slechts vraagtekens op

Na een weekje vrijaf verwacht je dat Ajax stukken beter voor de dag komt. © Pro Shots

Hoe kan het dat Ajax niet wint van ADO Den Haag? Dat is een goede vraag. Een vraag ook waarop helaas niet echt een antwoord mogelijk is. De Ajacieden kregen kansen genoeg om te winnen, maar konden het niet afmaken. Vandaar de onbegrijpelijke eindstand van 1-1.

Het is eigenlijk een beetje onbegrijpelijk dat Ajax op bezoek bij ADO geen overwinning ophaalde. En al helemaal niet als je ook nog eens op voorsprong komt. Er leek geen vuiltje aan de lucht, maar Ajax werkte zichzelf in de nesten. Dat had alles te maken met een belabberde start van de tweede helft.

Vanaf de eerste minuut van de tweede helft voelde je thuis voor de televisie aan: het is wachten op de 1-1. Helaas leken de spelers op het veld de boel een stuk slechter aan te voelen. Je kunt niemand aanwijzen die Ajax er wel even doorheen zou loodsen of orde op zaken stelde.

Zo kan het gebeuren dat we een teleurstellend fotoverslag moeten aanbieden. Een leeg uitvak, een slechte wedstrijd en geen overwinning op de dag waarop twee rivalen tegen elkaar spelen. Hoe moeilijk wil je het jezelf maken?