Ajax Vrouwen winnen ook van Heerenveen

De Ajax Vrouwen blijven winnen in de Eredivisie. Zondagmiddag werd sc Heerenveen op de Toekomst met 2-1 verslagen.

Sterk begin

De Amsterdammers begonnen sterk aan de wedstrijd en kregen al snel wat kleine kansjes. Na ruim een kwartier spelen werd de scoren geopend. Een corner van Merel van Dongen vanaf rechts werd bij de tweede paal keurig ingekopt door Marjolijn van den Bighelaar. Op slag van rust leek Toni Payne de voorsprong te verdubbelen, maar ze werd teruggefloten vanwege buitenspel.

Rode kaart

In de tweede helft leek Payne opnieuw de 2-0 te kunnen gaan maken, maar ze werd onderuit gehaald door Heerenveen-speelster Chantal Schouwstra. Schouwstra moest met rood vertrekken, waardoor er een bovental situatie ontstond voor de Ajax Vrouwen. Toch was het een afstandsschot waarmee Ajax uiteindelijk op 2-0 kwam, Davina Philtjens schoot op fraaie wijze in de bovenhoek.

Comeback

Heerenveen mocht even later terug komen in de wedstrijd, omdat Lize Kop de bal inleverde bij een Heerenveen-speelster. Het lukte de Ajax Vrouwen daarna niet om de marge weer naar 2 te brengen, maar de 3 punten bleven in Amsterdam.