Ajax pakt door en wil zestal uit 2002 contracteren

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax is voornemens om Brian Brobbey, Sontje Hansen (foto), Ryan Gravenberch, Kenneth Taylor, Ki-Jana Hoever en Neraysho Kasanwirjo een contract te geven zodra ze zestien jaar zijn. De eerste vier maken deel uit van Ajax O17, Hoever en Kasanwirjo spelen vooralsnog in Ajax O16.

Brobbey, Hansen en Taylor maakten voor dit seizoen vervroegd de stap naar O17. Brobbey maakte ook vorig seizoen al minuten in dat elftal, voor Hansen en Taylor betekende het promotie. Gravenberch wist vorig seizoen zelfs al een basisplaats te veroveren in het elftal van Gery Vink en is na de winterstop definitief doorgeschoven naar het Ajax O19 van John Heitinga.

Hoever en Kasanwirjo speelden in de eerste seizoenshelft 'gewoon' met hun eigen lichting bij Ajax O16. De ploeg van Nordin Wooter eindigde in de najaarscompetitie als tweede achter PSV, maar Hoever en Kasanwirjo ontwikkelden zich in de eerste maanden van het seizoen goed. Van de zes talenten is Hoever als eerste zestien jaar, namelijk in januari. Brobbey en Kasanwirjo worden zestien in februari en Hansen, Gravenberch en Taylor bereiken die leeftijd in mei.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/109772/ajax-pakt-door-en-wil-zestal-uit-2002-contracteren

Gegevens

Onderwerpen: Winterstop
Clubs: PSV, AFC Ajax
Trainers: Gery Vink