Ajax behaalt flinke financiële winst over eerste seizoenshelft

Bron: ajaxfanzone.nl

Het mag dan sportief bijna als een verloren seizoen beschouwd gaan worden maar Ajax heeft over het eerste half jaar van dit seizoen financieel wederom een flinke winst gemaakt, zo meldt de club op de eigen website. De afgelopen jaren werden tientallen miljoenen bijgeschreven en ook nu heeft de club naar eigen zeggen een nettowinst van € 16,9 miljoen euro weten te boeken. Ajax heeft met name flink verdiend aan de verkopen van spelers. Door onder meer het vertrek van Davinson Sánchez, Kenny Tete en Jairo Riedewald kwam er € 37,9 miljoen aan vergoedingssommen binnen, terwijl de club zelf € 10,7 miljoen aan transferbedragen uitgaf. Daardoor is het saldo van de vergoedingssommen € 27,2 miljoen positief.

Het eigen vermogen van Ajax is nu gestegen naar € 175,5 miljoen. Het operationele resultaat bedraagt wel € 4,4 miljoen negatief. Dit komt met name door het ontbreken van Europees voetbal, maar ach; de bestuurders kunnen waarschijnlijk weer een flinke bonus tegemoet zien dus wat dat betreft voor hen weer een geslaagde missie!

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2018/02/27/ajax-behaalt-flinke-financiele-winst-over-eerste-seizoenshelft/

Gegevens