Ten Hag en Ajax maken deze zomer jacht op verdedigers

Bron: www.ajaxlife.nl

Ten Hag beschikt volgend seizoen over een flink gewijzigde selectie. © Pro Shots

Het lijkt erop dat Ajax in alle linies een versterking kan gebruiken, maar vooral achterin moet er wat gebeuren. De club zit niet ruim in de verdedigers en deze zomer wordt het er niet beter op. Erik ten Hag stelt dat de laatste linie als ‘aandachtsgebied’ geldt.

De Ajacieden speelden tegen VVV-Venlo met slechts drie verdedigers en dit had er ook een beetje mee te maken dat er niet veel meer verdedigers beschikbaar zijn. Veltman en Viergever zijn geblesseerd, De Jong en Sinkgraven eigenlijk middenvelder.

Verder hebben de dure aankopen Kristensen en Orejuela nog niet kunnen overtuigen, terwijl De Ligt best wel eens een transfer kan maken naar een grote club. Wij van Ajax Life vroegen ons af: moet er verdedigend niet iets bij? “Dat nemen we zeker mee,” reageert Ten Hag.

“De verdediging zal zeker een aandachtsgebied zijn,” aldus de trainer. Ga nu niet direct met z’n allen roepen dat dit het zoveelste bewijs is dat Ten Hag verdedigend denkt, want Ajax kan moeilijk zonder goede defensie aantreden.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=23946