Ziyech winnaar Gouden Schoen, Matthijs de Ligt wint brons

Bron: ajaxfanzone.nl

Hakim Ziyech heeft naast dat hij eerder al door de Ajax supporters was gekozen tot beste speler van afgelopen seizoen nog een persoonlijke prijs binnen gehaald. De Marokkaan is winnaar geworden van de Gouden Schoen; de prijs voor de beste speler van de Eredivisie. De prijs zal aan het begin van het nieuwe seizoen op het 37e Gala Voetballer van het Jaar uitgereikt worden. Mathijs de Ligt zal daarbij ook een prijs ontvangen, omdat de jonge verdediger van Ajax de Bronzen Schoen in de wacht wist te slepen. Volgende week wordt bovendien ook bekend gemaakt welke speler het Talent van het Jaar is.

Chef-rapporteur van De Telegraaf Dick Schneider van de oud-internationals, die iedere week de spelers beoordelen en een cijfer geven is lovend over Ziyech. “Voor de zoveelste keer is de eindstand een afspiegeling van een heel seizoen, waarin altijd de juiste winnaars komen bovendrijven,” aldus Schneider. “Voor spelers als Ziyech ga je naar het stadion. Hij stak afgelopen seizoen in de Eredivisie met kop en schouders boven de rest uit. Een meer dan terechte nummer één.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2018/05/07/ziyech-winnaar-gouden-schoen-matthijs-de-ligt-wint-brons/