Ajax Cape Town moet punten inleveren en degradeert

Bron: www.ajaxlife.nl

Ajax heeft geregeld talenten uit Kaapstad over de vloer. © Ajax Images

Ajax Cape Town heeft zeer slecht nieuws gekregen van de Zuid-Afrikaanse voetbalbond. De bond oordeelde dat de club Tendai Ndoro niet had mogen opstellen. Ajax Cape Town moet punten inleveren en komt daardoor onderaan te staan, met degradatie als gevolg.

Het grote probleem is dat Ndoro dit seizoen bij drie clubs onder contract heeft gestaan, terwijl de Fifa een maximum van twee heeft ingesteld. Je mag wel geregistreerd worden door een derde club, maar speelminuten zijn uit den boze.

Er is hierover in Zuid-Afrika al het hele seizoen veel te doen, maar Ajax Cape Town bleef gebruikmaken van Ndoro. Dat komt de club nu duur te staan. Het vege lijf leek gered met dank aan een goede eindsprint, al stond er nog wel een nacompetitie op het programma.

Die nacompetitie kan Ajax Cape Town nu vergeten, omdat drie duels worden omgezet in een reglementaire nederlaag van 0-3. Een van die duels was met directe rivaal Platinum Stars, dat nu mag uitkomen in de herkansingsronde. Ook zijn er diverse boetes opgelegd.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=24064

Gegevens