25 jaar SV Ajax: Ajax Life als lijfblad voor en door supporters

Bron: www.ajaxlife.nl

De ontwikkeling van de krant is duidelijk terug te zien. © Ajax Life

Supportersvereniging Ajax bestaat dit seizoen 25 jaar. Een mooi moment om terug te blikken op onze eigen levensloop. Sinds 1994 valt de krant Ajax Life bij leden op de deurmat. Met het oog op de laatste editie van dit seizoen, kijken we naar de ontwikkeling die de krant heeft doorgemaakt.

Eigenlijk had de krant, die twintig keer per jaar bij onze trouwe leden op de deurmat valt, Forza Ajax moeten heten. Wat was het geval? Er werd door de supportersvereniging een wedstrijd uitgeschreven om een naam te bedenken voor de krant. Uiteindelijk werd gekozen voor Forza Ajax. Echter gebruikte de fanclub van FC Utrecht de kreet ‘Forza’ al, dus werd er gekozen voor een andere naam.

Ajax Life debuteerde in januari 1994 in tijdschriftvorm, telde 64 pagina’s en verscheen zesmaal per jaar. Het blad was in tegenstelling tot tegenwoordig, te koop in de winkel. Aanvankelijk had Ajax Life twee pagina’s in het Ajax Magazine, maar we wilden een eigen blad. Het eerste jaar was pionieren. Als we kritisch moesten zijn, waren we dat op een gepaste manier.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=24069

Gegevens