Vr. CL: Kans op Turkse tegenstander groeit

Bron: www.ajaxshowtime.com

De kans op een Turkse tegenstander in de tweede voorronde van de Champions League is afgelopen weekend weer iets gestegen. Met nog één speelronde in de Turkse competitie te gaan is het aannemelijk dat óf Fenerbahce óf Istanbul Basaksehir tweede wordt en daarmee een mogelijke tegenstander van Ajax is in de tweede voorronde van de Champions League.

Op dit moment heeft Fenerbahce de beste papieren om tweede te worden in Turkije. De club heeft weliswaar evenveel punten als nummer drie Istanbul Basaksehir, maar het doelsaldo is een stuk beter. Nummer vier Besiktas mag ook nog hopen, maar moet zelf winnen en daarnaast hopen dat zowel Fenerbahce als Istanbul Basaksehir punten verliezen. Koploper Galatasaray heeft aan een puntje genoeg om kampioen te worden.

Wanneer Besiktas tweede wordt, zal het een geplaatste status hebben, waardoor PAOK Thessaloniki (Griekenland) een ongeplaatste status zal hebben. Wanneer Fenerbahce of Istanbul Basaksehir tweede wordt, kent PAOK Thessaloniki wel weer een geplaatste status.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/112842/vr-cl-kans-op-turkse-tegenstander-groeit