Ajacieden opgelucht: ‘Onszelf verwijten dat we het zo ons moeilijk maken’

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Ajax had woensdagavond de grootste moeite met het stugge Roda JC, in de achtste finale van de KNVB Beker, en wist zich pas na penalty’s te plaatsen voor de kwartfinale. Na afloop heerste er dan ook opluchting bij de Amsterdammer, erkent Carel Eiting.

“We zijn heel blij dat we hebben gewonnen, maar het was een spannende avond”, zegt de middenvelder na afloop tegen AT5. “Zij speelden met een muur en daar kwamen wij lastig doorheen. Hoe het kwam dat zij zolang in de wedstrijd bleven? Ik zou zeggen: het was niet goed genoeg. Je creëert niet genoeg.”

Eiting kan moeilijk verklaren waarom Ajax zoveel moeite had met de Limburgers. “We hebben het geprobeerd, maar misschien moest het tempo hoger en daarbij moesten we ook vaker via de zijkanten spelen”, aldus Eiting, die ook zijn eigen spel niet goed vond. “Maar ik ben wel iemand die positief ingesteld is. In de eerste helft leed ik twee keer balverlies in het midden. Ik probeerde vooruit te spelen, maar misschien moet ik dan simpel in mijn taak blijven spelen. Dat was niet goed en dat zijn twee belangrijke momenten voor mijzelf.”

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/ajacieden-opgelucht-onszelf-verwijten/

Gegevens