Ajax Vrouwen grijpen naast koppositie in kampioenspoule

De Ajax Vrouwen hadden dinsdagavond de koppositie voor het grijpen in de kampioenspoule maar  zagen een 0-2 voorsprong tegen ADO Den Haag uiteindelijk eindigen in een 2-2 gelijkspel.  Door het gelijkspel bij FC Twente – PSV (1-1) waren de Ajacieden bij winst op ADO Den Haag verzekerd geweest van de nummer 1-positie.

In de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht en kwam de ploeg van trainer Nihom al snel op voorsprong. Jansen werkte een voorzet van Van der Most tegen de touwen en niet veel later scoorde Verhoeve de 0-2. Vlak voor rust scoorde de thuisploeg de 1-2. In de tweede helft was er weinig aan de hand voor de Ajax Vrouwen en nadat de thuisploeg wegens een rode kaart verder moest met tien spelers leek de overwinning een feit. Zes minuten voor tijd scoorde ADO echter de gelijkmaker en dat was een domper voor de Ajax Vrouwen. Door het gelijkspel staan de Ajax Vrouwen na drie wedstrijden een punt achter op PSV en twee punten op FC Twente. Aanstaande vrijdag spelen de dames een thuiswedstrijd tegen FC Twente.