Ajax O17 plaatst zich voor finale Future Cup na winst op Anderlecht

Behalve het grote Ajax maakt ook Ajax O17 indruk in Europa. Op Sportpark De Toekomst werden de leeftijdgenoten van Anderlecht met 2-0 verslagen, waarmee de ploeg van trainer Dave Vos zich plaatste voor de finale van de prestigieuze jaarlijkse Future Cup.

Ajax kwam in de eerste helft op voorsprong door een kopbal van verdediger Neraysho Kasanwirjo. In de tweede helft besliste Pinas de wedstrijd op aangeven van sterspeler Naci Ünüvar.

In de finale zal Ajax het opnemen tegen Juventus, dat zich plaatste na strafschoppen tegen Atlético Madrid. In de groepsfase wist Ajax al te winnen van Juventus. Toen werd het 1-0 door een doelpunt van Ünüvar.