Jeugdig Ajax opent seizoen met dubbele cijfers

Ajax is het nieuwe seizoen gestart met dubbele cijfers. De ploeg van Erik ten Hag trad in beide helften met een totaal ander elftal aan, waarbij de tweede ploeg meer moeite had met scoren. Vaclav Cerny was de Ajacied die het net het vaakst wist te vinden tijdens de 2-11 overwinning. Hij scoorde in de eerste helft een hattrick.

Het was Klaas-Jan Huntelaar die ervoor zorgde dat Ajax de wedstrijd op een goede wijze startte. Al na zeven minuten in het seizoen wist de spits namelijk tweemaal het net te vinden. Eerst kopte hij een corner binnen, waarna hij even later een door Sergino Dest versierde penalty benutte. Kort hierna viel ook de eerste goal van de opponent. Tim Zwienenburg, linksback, kwam op en mocht vrij uithalen. Dat deed hij laag en hard, waardoor Dominik Kotarski kansloos was.