Ajax getipt over Donyell Malen: ‘Als ik Ajax was, wist ik het wel’

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

PSV zag dinsdagavond het Champions League-avontuur alweer ten einde komen. De Eindhovenaren stelden zwaar teleur tegen FC Basel en dropen met een 2-1 nederlaag af. Enig lichtpuntje was Donyell Malen. René van der Gijp en Wim Kieft denken dat de 20-jarige spits wel eens wat voor Ajax zou kunnen zijn.

Malen leverde in de eerste helft de assist af op Bruma, die de 1-1 maakte. “Ik vind hem echt ongelofelijk goed, dat meen ik echt”, zegt Van der Gijp bij Veronica. “Hij loopt zo gemakkelijk uit de dekking weg en kan met een man in de rug een bal aannemen. Hij hoeft zijn lichaam niet eens te gebruiken, want hij is de tegenstanders gewoon te snel af.”

“Hij is hartstikke jong. De meeste spelers zijn op die leeftijd heel wisselvallig”, vindt ook Kieft. “Maar alles wat hij doet, is echt heel bewust.” Malen vertrok in 2015 vanuit de jeugdopleiding naar Arsenal, maar wist niet te slagen in Engeland. Bij PSV bloeide hij weer op en heeft in Eindhoven nog maar een contract van één jaar.  “Als ik Ajax was, wist ik het wel”, aldus Van der Gijp.

 

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/ajax-getipt-over-donyell-malen/

Gegevens